فى البداية انا بعمل الكشرى لازم اعمل معاه مشروب اسمه حمص الشاموهقولكم بنعملهم ازاى خطوة خطوة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وفيه حاجة مهمة للكشرى وهى الدقة وهى بتاخد وقت للتتبيلة وعشان كده نعملها اولا ومقاديرها كالتالى: حوالى 4 فصوص ثوم مفرومة ناعم 1 ملعقه صغيرة كمون ملح حسب الرغبة 2 ملعقه كبيرة خل كوب ماء
خد اللون الذهبي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وكفاية كده ليتحرق نخرجه على ورق نشاف " ويستخدم في الاخر لتجميل الوجه بتاع الطبق"
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الصلصة: المكونات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ملعقتين زيت بصله متوسطة مفرومة 4 فصوص ثوم مفرومة 5 قطع طماطم مضروبة بالخلاط "بتكون عندى مفرزنة" 2 ملعقه معجون طماطم 2 ملعقه كبيرة خل ملعقه صغيرة كمون ملح حسب الرغبه
الطريقه نضع الزيت في كسرولة او اناء عميق ونضيف البصل حتى تذبل ثم نضيف الثوم ونقلب
ثم نضيف الطماطم ومعجون الطماطم
ونتركها تغلي ثم نضيف الخل والكمون
ونتركها تتقل شويه عالنار يعنى تتسبك او تبقى مركزة الارز انا بعمله بالشعرية لوحده هكذا: المقادير نص كيلو رز وربع كيلو شعرية اولا حمرى الشعيرية:
نبدا بالارز ثم المكرونة ثم العدس ثم الصلصة ثم البصل او الورد كما نسميه وهذا هو شكله النهائى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبالهنا والعافية اماالحمص هجيبه بعد الفاصل سلام يارب يكون الكشرى عجبكوا